همه چیز درمورد مقاله isi

مؤسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) یا به اختصا ISI، سازمانی جهت اعتبارسنجی مجلات علمی، برای تبادل اطلاعات در بین پژوهشگران مختلف است. این مؤسسه توسط یوجین گارفیلد در سال 1960 تأسیس، و در سال 1992 توسط تامسون خریداری و از آن پس با نام Thomson ISI شناخته شد.

در واقع مقاله‌های علمی توسط واحدهای اعتبارسنجی و اندازه‌گیری خاصی مورد سنجش قرار می‌گیرند که ISI، یکی از معیارهای موجود جهت بررسی اعتبار یک مقاله علمی در سطح جهانی است. این مؤسسه به پژوهشگران کمک می‌کند تا بدانند کدام مقاله بیشتر مورد استناد قرار گرفته و کدام مقالات از این مقاله استفاده کرده‌اند. ISI، خدمات مرتبط با مقالات، پایگاه‌های داده و کتاب‌ها را ارائه می‌دهد که این خدمات از طریق ISI"s Web of Knowledge قابل دسترسی است و مختصِ فهرست کردن ارجاعات و تحلیل آنهاست.

برای پیدا کردن بهترین  موسسه ترجمه آنلاین ادامه متن را مطالعه نمایید

مؤسسه ISI، هر ساله گزارشی را مبنی بر " گزارش استنادی مجلات علمی" که به JCR معروف است، ارائه کرده و در آن مجلات فهرست شده در پایگاه داده خود را بر پایه معیار Impact Factor رتبه‌بندی می‌کند. همانطور که در مقاله مربوط به Impact Factor نیز اشاره کردیم، این معیار یکی از شاخص‌های اصلی جهت اعتبارسنجیِ مجلات علمی به شمار می‌رود.

مؤسسه اطلاعات علمی بطور سالانه، تمامی مجله‌های علمی انگلیسی را بررسی کرده و بر طبق معیارهای خود مجله‌های معتبر را معرفی می‌کند که این تعداد متغیر است. در بعضی مواقع مجله‌ای در لیست مجله‌های برتر قرار می‌گیرد اما ممکن است سال آینده در لیست ISI جایگاهی نداشته باشد. هر ساله حدود 2000 مجله به پایگاه داده مؤسسه اطلاعات علمی افزوده می‌شود، در حال حاضر چیزی در حدود 20 هزار مجله در لیست این مؤسسه قرار دارد.

مجله‌ها قبل فهرست شدن در ISI باید مراحلی را طی ‌کنند این مراحل به شرح زیر می‌باشد:

• نشر به‌موقع مجله و جایگاه نشر آن

• کمیته علمی منتخب مجله

• رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI

• تنوع بین‌المللی مقاله‌های چاپ شده

لازم به ذکر است مراحل یاد شده به‌تنهایی مورد ارزیابی و امتیازدهی قرار نمی‌گیرند، بلکه به مجموع این مراحل امتیاز کلی تعلق می‌گیرد.

در مقاله‌های موجود هر مجله مواردی جهت ارزیابی مورد توجه قرار خواهد گرفت این موارد عبارتند از: عنوان مقاله، چکیده و کلمات کلیدی که باید به انگلیسی باشد، بر طبق توصیه‌های موجود بهتر است که منابع موجود در مقاله نیز به انگلیسی نوشته شود. مقاله‌هایی که بار علمی خوبی دارند و مورد ارزیابی قرار گرفته باشند به هر زبانی به چاپ می‌رسند ولی مواردی که ذکر شده حتما باید به انگلیسی باشند تا مورد داوری و ارزیابی ISI قرار گیرند، دلیل این کار هم این است که تیم ارزیابی کننده مجله‌های علمی نمی‌توانند که عنوان و منابع به‌کار رفته در مقاله را ترجمه کنند.

ساده‌ترین روش برای اطلاع از ISI بودن یک مجله، جستجوی آن در سایت Thomson Reuters است چرا که تمامی مجله‌ها در این سایت ایندکس می‌شوند. جهت جستجوی یک مقاله در سایت تامسون رویترز باید نام یا ISSN مجله را داشته باشید.

 

نحوه نگارش مقاله ISIبه یاد داشته باشید که مقاله‌ای با بهترین موضوع، اگر به درستی نگارش نشود، فاقد ارزش علمی است. از این رو پژوهش علمی را با روش صحیح پژوهش می‌شناسند. در اینجا به ذکر مواردی می‌پردازیم که جهت نگارش مقاله ISI مورد نیاز است.
1- اولین موردی که باید به آن توجه داشته باشیم انتخاب مجله معتبر است. باید توجه داشته باشید که مجله‌ای با Impact Factor بالا را انتخاب و باید اطمینان حاصل کنید که مجله انتخابی توسط افراد معتبر خوانده می‌شود چرا که این افراد، مقاله شما را مورد ارزیابی قرار داده و در مورد آن اظهار نظر خواهند کرد.
2- مورد بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که نگارش مقاله زمان زیادی می‌برد. از سوی دیگر فرآیند بازنگری و انتشار مقاله هم ممکن است به یک‌سال زمان نیاز داشته باشد که این مدت تقریبی و متغیر است.
3- سومین موردی که باید مورد توجه قرار گیرد روش‌هایی است که برای نگارش مقاله‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که اکثرا به‌صورت زیر عمل می‌کنند:
• مقدمه
• اهداف
• مقاله قبلی و منطقه‌ای که در آن قرار دارید
• متدولوژی
• نتایج
• بحث
• نتیجه‌گیری
• سپاس‌گذاری
• منابع
4- مورد مهم دیگر، شکل مقاله شماست. یعنی باید مقاله را به‌گونه‌ای طراحی کنید که واضح، مختصر و منحصربه‌فرد باشد. همچنین شمای کلی آن باید طوری باشد که با نسخه Pdf آنلاین و چاپ شده سازگاری داشته باشد.

 

 

منبع